ERZURUM / PASİNLER - TOBB Efkan Ala İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuz Robotik Kodlama Takıkı Galaktikods Erzurumda 4 Mayıs´ta yapılacak olan 2.yerel Robotik Kodlama ve Proje yarışması tanışma buluşmasına katıldı.

Nis

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Yasemin KURTLU danışmanlığında 7. Sınıf Öğrencilerimiz Merve ŞİMŞEK ve Elif KIRTEPE´nin hazırlamış olduğu TÜBİTAK Projesi, Erzurum Bölge Sergisine davet edildi. Geçtiğimiz ay sonunda yapılan Bölge Sergisinde sunum yapan öğrencilerimize, Okulumuz öğretmenleri moral ve destek vermek amacıyla ziyaretlerde bulundular. Okulumuz Tübitak Proje konusu 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabının Öğrenci Görüşleri ile değerlendirilmesini içermektedir.

Bu başarılarından dolayı danışman öğretmenimizi ve öğrencilerimi tebirk ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Okulumuz yapacağı yeni etkinliklerle Pasinler ilçemizde fark yaratmaya devam edecektir.

Nis

TOBB Efkan Ala İmam Hatip Ortaokulu Robotik Kodlama Takımı GALAKTİKODS, Enerji A.Ş. ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 2. Yerel Robotik Kodlama ve Proje Turnuvası öncesi Erzurum Gezisine katıldı. Erzurum´da tarihi ve turistik yerleri gören öğrencilerimize 4 Mayıs´ta düzenlenecek turnuvada başarılar dileriz.

Nis

TOBB Efkan Ala İmam Hatip Ortaokulu olarak İlçemiz Pasinlerde Fark yaratmak için okulumuz bünyesinde Robotik Kodlama Eğitimi verilmektedir. 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması, çocuklarımızın kodlama ve yazılım üzerine kendilerini geliştirebilmelerine olanak sağlamak amacıyla planlanan eğitime öğrenciler büyük ilgi göstermektedir.

Nis

Okulumuzda verilen Robotik Kodlama eğitimi kapsamında Okulumuzda Robotik Kodlama Takımı kurulmuştur. Takım sözcümüz Sefa Camci takımımızın ismini şu şekilde açıklamaktadır: "Hasankale´ye Gala denildiği bilinmektedir. Biz de takım ismimizde bundan yararlandık. Ayrıca takımımız Robotik Kodlama üzerinedir. Bu sebeple de takım isminde ´kod´ teriminin geçmesini istedik. Ve son olarak Takımımızı yüceltmek maksadıyla 2Galaktikos´ terimine yöneldik. Anlamı YILDIZLAR TOPLULUĞU´dur."

"Unuttukları bir şey vardı.

Milleti unuttular,

Bu toprakların nasıl kahramanlar yetiştirdiğini unuttular."

Okulumuzda AFAD ekipleri tarafından deprem tatbikatı yapılmıştır.

May

Okulumuz 6. sı düzenlenen Arapça Yarışmalarında, Arapça çocuk şarkıları kategorisinde Türkiye 2. si olmuştur.

May

Uluslar arası 6. sı düzenlenen arapça yarışmalarında 2 dalda Erzurum il birincisi olan okulumuz, ilimizi yapılacak olan bölge elemelerinde temsil edecektir.