ERZURUM / PASİNLER - TOBB Efkan Ala İmam Hatip Ortaokulu

May

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Hocası Prof. Dr. İsmail ALTUN okulumuzda öğrencilerimize konferans verdi. İmam Hatip Okullarının kuruluşunun 71. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde okulumuza teşrif ederek imam hatipli olmanın önemine değinen Hocamız, öğrencilerimizin ilgisi karşısında oldukça memnun oldu.

Konferansın son bölümünde soru cevap şeklinde geçen diyaloglarda öğrencilerimiz Hocamıza sorular sorarak doyurucu cevaplar aldılar.

Prof. İsmail ALTUN Hocamız'a ilgisinden dolayı teşekkür ederiz.

May

"Her kitap bir dünya" düsturu ile her gün kitap okuma saatlerimizde yeni dünyaları keşfediyoruz. Yeni ufuklar, farklı bakış açıları, yeni bilgiler, engin hayal gücü, zaman kontrolü, kelime dağarcığı... Birikimlerimiz geleceğe teminatımızdır.

May

Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla yaptığımız LGS deneme sınavında 6. Sınıflar ilçe birincisi olan öğrencimiz Yusuf HAYMANA'ya ödülünü ilçe Müdürümüz Sn. Hakan Çınar takdim etti. Öğrencimzi tebrik ederiz.

May

Okulumuzda sınıflar arası futbol turnuvası heyecanı devam ediyor. Azmin, mücadelenin ve dostluğun üst düzey olduğu müsabakalarda takımlar taraftarlarının da desteğini alarak galip gelmeye çalıştı. Oynayanların ve izleyenderin keyif aldığı o anları sizinle paylaşıyoruz. TIKLAYINIZ

May

8.sınıflarımıza yönelik Türkiye Geneli deneme sınavımızı tüm ilçemizde olduğu gibi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla başarıyla gerçekleştirdik.

May

Okulumuz öğrencileri "Çevereme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında okulumuz ve çevresini el birliği ile çöplerden temizlediler. Temiz çevrenin, temizlik değerinin ve doğanın yaşatılmasının önemini kavradılar. Hem kendileri bilinçlendi hem de örnek davranış sergilemiş oldular.

May

Kardeş okulumuz Şanlıurfa- Hilvan Ovacık İmam Hatip Ortaokulu için okulumuz adına aldığımız 100 adet kitabı kardeşlerimize yeni ufuklar açmak, zihin dünyalarını genişletmek ve okul kütüphanelerini süslemek üzere yola çıkardık.

May

"KADİM PASİNLER, DEĞERLİ MEKÂNLAR" konulu öğrenciler arasında fotoğraf yarışması düzenlendi. Birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran öğrencilerimizi tebrik ederiz. Dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri takdim edild.

Nis

LGS sınavına girecek öğrencilerimizin hedeflerinde olan liseleri daha iyi tanımaları için bu liselere bir gezi programı planladık. Öğrencilerimiz ve onlara eşlik eden öğretmenlerimiz ilgili liseleri gezerek liseler hakkında bilgi aldılar. Böylelikle öğrencilermiz gitmek istekdikleri liseleri yakından tanımış oldu ve gerekli bilgileri edinmiş oldular. Bu ziyaretlerin öğrencilerimizin ilgi ve şevkini de arttırmasını temmenni ederek ziyaretlerimizi tamamladık. Günün sonunda öğrencilerimiz hedeflerini görmenin vermiş olduğu mutlulukla evlerine döndüler.

Nis

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına veda ederken birlik ve beraberlik duygularımızın perçinlemesini sağlayan, bizlere Rabbimizin hediyesi olan bayramın sağlık, huzur, rahmet ve hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan temenni ederiz . Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun.

Nis

Okulumuzda öğrencilerimizin yarışarak gelişmesi amacı ile bilgi yarışması düzenlemeyi planladık. Yarışmacılarımızı ve konularımızı belirledik. O gün çoçuklar heyecanlı bir güne uyandı. 5. ve 6. sınıflarımız çekişmeli bir mücadeleye girişti. Bilgilerin çarpıştıpı bu yarışmadı hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz keyifli vakitler geçirdi. Günün sonunda kazanan yarışmaya katılan bütün öğrencilerimiz oldu. 5 ve 6. Sınıflarımız için düzenlediğimiz güzel ve çekişmeli bir mücadeleye sahne olan bilgi yarışmasından kareler.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul Hocamız, Erzurum İl Mem Şube Müdürü Tokay İşler ile birlikte okulumuzu ziyaret edip öğretmen ve öğrencilerimizle sohbet ettiler. Ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Nis

Okul kütüphanemiz gün boyu öğrencilerimizin hizmetinde olup kitap okumanın yanısıra araştırma için de öğrencimizin kullanımına açıktır. Sınıf etkinlikleri kapsamında toplu şekilde öğrencileri ağırlamakta olup okuldan sonra da bireysel anlamda ödev yapma ve ansiklopedik araştırma çalışmaları için de kullanılmaktadır. Ansiklopedide buunmayan bilgi araştırmaları için okul bünyesinde bulunan Bilişim Teknolojileri sınıfı kullanılmaktadır. Küüphane ve BT sınıfımıza ait görselleri aşağıda inceleyebilirsiniz.

Nis

Kardeş okulumuz Şanlıurfa- Hilvan Ovacık İmam Hatip Ortaokulu'yla kurduğumuz kardeşlik bağımızı güçlendirmek adına öğrenciler arasında mektuplaşma etkinliğini başlattık.

Nis

Öğrenci- veli ve öğretmenlerimizin iş birliğiyle okulumuz adına oluşturduğumuz 47 adet ramazan kolisi, 17 adet alışveriş fişi ve nakdi yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kolları sıvadık. Yardımda bulunan herkese teşekkürlerimizi sunarız.